СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ И КОНКУРСА „БРАНКОВО ПЕРО“
20.03.2015

СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ И КОНКУРСА „БРАНКОВО ПЕРО“

Основна школа „Бранко Миљковић“ прославила је 44.рођендан и поводом Дана школе организовала свечаност и доделу награда победницима литерарног конкурса „Бранково перо“. Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, на чијем се подручју налази ова школа, посетио је ђаке и наставнике школе, честитао овај значајан јубилеј и обишао објекат који се гради.

Председник Џунић је подсетио новинаре да су у току радови на реконструкцији школске зграде и истакао да ће нова школска година, од наредног септембра, почети у новој, и опремљеној школи. Основна школа „Бранко Миљковић“, коју сам и ја похађао, једна је од највећих у општини Палилула. Надам се да ћемо 45. рођендан школе дочекати у новом објекту. У току је пројекат за опремање дворишта, па ће ђаци добити и скејт парк, теретану на отвореном и вештачку стену за пењање“, истакао је председник општине Палилула и пожелео деци још успешнији и бољи рад. Захваљујући нашем прекограничном пројекту „Јачање територијалне кохезије у пограничном региону кроз развој социјалне инфраструктуре у области спорта“, који  општина Палилула остварује у партнерству са општином Берковица у Бугарској, уз финансијску подршку фондова ЕУ, ученици ће имати богат садржај у дворишту и реновиране учионице“, рекао је Џунић.

Директор основне школе  „Бранко Миљковић“, Мирослав Станић, истакао је да се у школи ради у три смене и постижу изванредни резултати. „У нашој школи има око 900 ђака који напорно уче и постижу запажене резултате на општинским и окружним такмичењима. Због временских услова мало смо каснили са радовима на изградњи нових учионица, али важно је да нову школску годину дочекамо у новој, опремљеној школи“, рекао је директор Станић.

Конкурс „Бранково перо“ расписан је четврту годину заредом. Више од 300 литерарних радова из Ниша и региона стигло је ове године на адресу школе. Жири није имао лак задатак да одабере најбоље. Миња Илијева, председница жирија литералног конкурса, изјавила је да су пристигли радови ученика били веома квалитетни. Прво мести и „Бранкови перо“ у категорији ученика од 1 до 4 разреда добио је Драгиша Лакић из Куршумлије, а у категорији од 5 до 8 Петра Раденовић из ОШ „Бранко Миљковић“ у Нишу.

У сусрет Дану поезије, Мирослав Станковић, директор школе, уручио је награде најбољим ученицима - учесницима националног литерарног конкурса "Бранково Перо" и захвалио сарадницима на доброј организацији ове манифестације. (Д.В)

RTV Belami - Нова школска година у новим учионицама